Αντιστοιχία κατά προσέγγιση μετρήσεων σε όγκο
60ml
|
1/4 φλιτζανιού τσαγιού
|
80ml
|
1/3 φλιτζανιού τσαγιού
|
120ml
|
1/2 φλιτζανιού τσαγιού
|
160ml
|
2/3 φλιτζανιού τσαγιού
|
240ml
|
1 φλιτζάνι τσαγιού
|
Αντιστοιχία κατά προσέγγιση ποσοτήτων σε βάρος
5g
|
1 κουταλάκι του γλυκού
|
15g
|
1 κουταλιά της σούπας
|
28g
|
2 κουταλιές της σούπας
|
55g
|
1/4 φλιτζανιού τσαγιού
|
112g
|
1/2 φλιτζανιού τσαγιού
|
228g
|
1 φλιτζάνι τσαγιού
|
454g
|
2 φλιτζάνια τσαγιού
|
Άλλες αντιστοιχίες
1 φλιτζάνι τσαγιού ακοσκίνιστο αλεύρι
|
140g
|
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι ή ζάχαρη
|
200g
|
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
|
220g
|
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί
|
120g
|
1 φλιτζάνι τσαγιού κοπανισμένοι ξηροί καρποί
|
150g
|
Άλλες μετατροπές ποσοτήτων και μονάδες μέτρησης στην κουζίνα
Κουταλιές του γλυκού & φλυτζάνια ζάχαρης
|
Γραμμάρια
|
Ounces
|
1 κουτάλι του γλυκού
|
5 γρ.
|
1/6 oz
|
1 κουτάλι της σούπας
|
15 γρ.
|
1/2 oz
|
4 κουτάλι της σούπας ή 1/4 φλυτζ. τσαγιού
|
60 γρ.
|
1 3/4 oz
|
5 κουτάλι της σούπας ή 1/3 φλυτζ. τσαγιού
|
75 γρ.
|
2 1/4 oz
|
1/2 φλυτζ. τσαγιού
|
100 γρ.
|
3 1/2 oz
|
2/3 φλυτζ. τσαγιού
|
130 γρ.
|
4 1/2 oz
|
3/4 φλυτζ. τσαγιού
|
150 γρ.
|
5 oz
|
1 φλυτζ. τσαγιού
|
200 γρ
|
7 oz
|
Κουταλιές & φλυτζάνια αλευριού
|
Γραμμάρια
|
Ounces
|
1 κουτάλι της σούπας
|
8,75 γρ.
|
1/4 oz
|
4 κουτάλι της σούπας ή 1/4 φλυτζ. τσαγιού
|
35 γρ.
|
1 1/4 oz
|
5 κουτάλι της σούπας ή 1/3 φλυτζ. τσαγιού
|
45 γρ.
|
1 1/2 oz
|
1/2 φλυτζ. τσαγιού
|
70 γρ.
|
2 1/2 oz
|
2/3 φλυτζ. τσαγιού
|
90 γρ.
|
3 1/4 oz
|
3/4 φλυτζ. τσαγιού
|
105 γρ.
|
3 1/2 oz
|
1 φλυτζ. τσαγιού
|
140 γρ.
|
5 oz
|
1 1/2 φλυτζ. τσαγιού
|
210 γρ.
|
7 1/2 oz
|
2 φλυτζ. τσαγιού
|
280 γρ.
|
10 oz
|
3 1/2 φλυτζ. τσαγιού
|
490 γρ.
|
16 oz /1 pound
|
Σημείωση: 1 φλυτζ. τσαγιού κοσκινισμένο
αλεύρι = 1 φλυτζ. τσαγιού ακοσκίνιστο μείον 1 1/2 κουτάλι της
σούπας
|
Κουταλιές & Φλυτζάνια βουτύρου
|
Γραμμάρια
|
Ounces
|
1 κουτάλι της σούπας
|
15 γρ.
|
1/2 oz
|
2 κουτάλι της σούπας
|
30 γρ.
|
1 oz
|
4 κουτάλι της σούπας ή 1/4 φλυτζ. τσαγιού
|
60 γρ.
|
2 oz
|
8 κουτάλι της σούπας ή 1/2 φλυτζ. τσαγιού
|
115 γρ.
|
4 oz
|
1 φλυτζ. τσαγιού
|
225 γρ
|
8 oz
|
2 φλυτζ. τσαγιού
|
450 γρ.
|
16 oz / 1pound
|
Ορισμοί
θερμοκρασιών
|
85°C (180°F)
|
αρχίζει να κοχλάζει το νερό
|
100°C (212°F)
|
αρχίζει να βράζει το νερό
|
108°C (220°F)
|
η σωστή θερμοκρασία για παρασκευή μαρμελάδας
|
115°C (240°F)
|
το σιρόπι αρχίζει να έχει μορφή κόμπου
|
160°C (320°F)
|
το σιρόπι αρχίζει να καραμελώνει
|
Θερμοκρασίες φούρνου
|
Κελσίου
|
Φαρενάιτ
|
Γκάζι
|
Περιγραφή
|
110°C
|
225°F
|
¼
|
κρύος
|
130°C
|
250°F
|
½
|
κρύος
|
140°C
|
275°F
|
1
|
πολύ χαμηλός
|
150°C
|
300°F
|
2
|
χαμηλός
|
170°C
|
325°F
|
3
|
χαμηλός
|
180°C
|
350°F
|
4
|
μέτριος
|
190°C
|
375°F
|
5
|
μέτρια ζεστός
|
200°C
|
400°F
|
6
|
ζεστός
|
220°C
|
425°F
|
7
|
ζεστός
|
230°C
|
450°F
|
8
|
καυτός
|