
Υλικά:
- 1 κιλό κολοκύθια
- 500 γραμμ. πατάτες
- 500 γραμμ. φέτα σε τρίμμα
- 5 αβγά
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 40 γραμμ. γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί
- ½ ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200o C.
2. Καθαρίστε τα κολοκύθια και τις πατάτες και τρίψτε τα στο χοντρό του τρίφτη. Στίψτε τα καλά σε ένα σουρωτήρι για να χάσουν όσο δυνατόν περισσότερα υγρά.
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά. Το δυόσμο μπορείτε να τον αντικαταστήσετε ή να τον μειώσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
4. Βουτυρώστε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί, γεμίστε το με το μίγμα και τρίψτε από πάνω τη γραβιέρα που θα δημιουργήσει μια ωραία χρυσαφένια κρούστα.
5. Ψήστε μέχρι να ροδίσει η «ομελέτα» από πάνω, περίπου 45-60 λεπτά.
6. Αφήστε την ομελέτα να κρυώσει, κόψτε την κομμάτια και βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου