Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Υλικά:
  •  1/3 ματσάκι άνιθο
  •  1 βάζο κληματόφυλλα
  •  1 φλυτζάνι ρύζι
  •  1 1/2 φλυτζάνι λάδι
  •  1 λεμόνι
  •  3 κρεμμύδια τριμμένα
  •  1/3 ματσάκι μαϊντανό
  •  1/2 κουταλάκι δυόσμο ξηρό ή 2 κουταλάκια φρέσκο
  •  αλάτι

Εκτέλεση

-Πλένετε τα φύλλα

-Βάζετε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά με το μισό λάδι και ανακατεύετε

-Παίρνετε μία κουταλιά από το μείγμα και γεμίζετε κάθε φύλλο και τα διπλώνετε

-Σε μία κατσαρόλα στρώνετε μερικά φύλλα που δεν θα χρησιμοποιήσετε

-Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια στη σειρά

-Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι

-Προσθέτετε νερό να σκεπάζει τα ντολμαδάκια

-Τοποθετείτε πάνω από τα ντολμαδάκια ένα πιάτο ώστε να τα πιέζει για να μην ανοίξουν με το μαγείρεμα

-Σκεπάζετε την κατσαρόλα

-Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου