- 1/3 ματσάκι άνιθο
- 1 βάζο κληματόφυλλα
- 1 φλυτζάνι ρύζι
- 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 1 λεμόνι
- 3 κρεμμύδια τριμμένα
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 κουταλάκι δυόσμο ξηρό ή 2 κουταλάκια φρέσκο
- αλάτι
Εκτέλεση
-Πλένετε τα φύλλα
-Βάζετε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά με το μισό λάδι και ανακατεύετε
-Παίρνετε μία κουταλιά από το μείγμα και γεμίζετε κάθε φύλλο και τα διπλώνετε
-Σε μία κατσαρόλα στρώνετε μερικά φύλλα που δεν θα χρησιμοποιήσετε
-Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια στη σειρά
-Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι
-Προσθέτετε νερό να σκεπάζει τα ντολμαδάκια
-Τοποθετείτε πάνω από τα ντολμαδάκια ένα πιάτο ώστε να τα πιέζει για να μην ανοίξουν με το μαγείρεμα
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα
-Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου