Μακαρόνια με κιμά

Υλικά:
  •  1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  •  1/2 φλυτζάνι λάδι
  •  1 ξυλαράκι κανέλλα
  •  1/2 κιλό κιμά
  •  1 κουταλιά πελτέ
  •  4 κουταλιές βούτυρο
  •  1 κονσέρβα τοματάκι
  •  1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε
  •  αλάτι και πιπέρι
  •  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  •  1/2 φλυτζάνι κρασί
  •  1/2 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει

-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια

-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε

-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι

-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε

-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι

-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει

-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα

-Αλατοπιπερώνετε

-Σβήνετε με κρασί

-Προσθέτετε τον μαϊντανό

-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε

-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του

-Αφαιρείτε την κανέλλα

-Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα

-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια

-Πασπαλίζετε με τυρί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου