Κανελόνια

Υλικά:
  •  1/2 φλυτζάνι κρασί
  •  αλάτι και πιπέρι
  •  4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  •  ρίγανη
  •  2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •  3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  •  1 φλυτζάνι λάδι
  •  1 ξυλαράκι κανέλλα
  •  1/2 κιλό κιμά
  •  2 κουταλιές πελτέ
  •  1 πακέτο κανελόνια
  •  1/2 ματσάκι μαϊντανό
  •  2 κονσέρβες τοματάκι

Εκτέλεση

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει

-Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε

-Προσθέτετε την 1 κονσέρβα τοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ

-Αλατοπιπερώνετε

-Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο

-Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά

-Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι

-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει

-Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα

-Αλατοπιπερώνετε

-Σβήνετε με κρασί

-Προσθέτετε τον μαϊντανό

-Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε

-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του

-Αφαιρείτε την κανέλλα

-Γεμίζετε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί

-Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου