Γίγαντες γιαχνί με ελιές και κάππαρη


Υλικά:
  • 500 γραμμ. γίγαντες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα 400 γραμμ. τοματάκια κονκασέ
  • 1 κούπα ελιές μαύρες ή πράσινες, ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσι
  • ½ κούπα κάππαρη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Μουλιάστε τους γίγαντες τουλάχιστον για 8 ώρες σε ζεστό νερό με 1 κουτ. σούπας αλάτι. Ξεπλύνετε καλά και βάλτε τους να βράσουν. Ξαφρίστε, αλλάξτε το νερό και προσθέστε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τη ντομάτα και το κρεμμυδάκι. Αφήστε τα όλα να βράσουν για μία ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.

2. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέστε τις ελιές και την κάππαρη και βράστε για 5-10 λεπτά. Δοκιμάστε το αλάτι (η κάππαρη συχνά είναι αλμυρή). Διορθώστε τη γεύση και σερβίρετε. Αν θέλετε, προσθέστε λίγο ωμό ελαιόλαδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου