- 1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο
- λίγο λάδι
- αλάτι
- 100γρ βούτυρο
- μυζήθρα
Εκτέλεση
Για 4 γενναίες μερίδες ετοιμάστε ζύμη με 500 κιλό αλεύρι σταρένιο, λίγο λάδι, λίγο αλάτι και νερό όσο πάρει, να γίνει μια μπάλα που δεν κολλάει στα χέρια. Προσωπικά προτιμώ να την ετοιμάζω στο μίξερ, με το ζυμωτήρι και να εξοικονομώ δυνάμεις για το κούφωμα. Την άφησα μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί (όπως λένε όλοι σήμερα) και μετά έκανα κορδόνια, τα έκοψα κομματάκια και τα κούφωσα έναένα στον τρίφτη του τυριού. Μου πήρε 45′ χωρίς να βιάζομαι. Το μυστικό είναι να πιέζετε τόσο όσο να κάνουν λεπτό τοίχωμα τα μακαρόνια και να είναι ομοιόμορφο σε όλο το πλάτος τους. Έτσι βράζουν καλύτερα.Επίσης να έχετε τα κομματάκια καλά αλευρωμένα για να μην κολλούν στον τρίφτη.
Έβαλα μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό στα 3/4, να βράσει. Κοσκίνισα σε δύο δόσεις τα μακαρόνια και τα έριξα σε μια φουρνιά όλα μαζί να βράσουν. Μείνετε δίπλα να ανακατεύετε γιατί φουσκώνει το νερό. Θέλουν 25 λεπτά βράσιμο. Μετά τα βγάζω με την τρυπητή κουτάλα, σε πιατέλα πασπαλισμένη με μυζήθρα.
Έκανα μια παραλλαγή στο κάψιμο. Ζέστανα το βούτυρο στο τηγάνι. Όταν είχε ζεσταθεί αρκετά έριξα μιά χούφτα μυζήθρα να ροδίσει και περιέχυσα τα μακαρόνια μ’αυτό. άρωμα, γλύκα, χρώμα και τραγανή υφή σε μια ζαριά. Τέλεια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου