Παστίτσιο

Υλικά:
  •  1 κουτί γάλα εβαπορέ, 2 φλυτζάνια νερό
  •  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  •  6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  •  1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  4 κουταλιές βούτυρο
  •  1/2 φλυτζάνι λάδι
  •  3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  •  1/2 κιλό κιμά
  •  1 ξυλαράκι κανέλλα
  •  4 κουταλιές βούτυρο
  •  1 κονσέρβα τοματάκι, 1 κουταλιά πελτέ
  •  1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
  •  1/2 φλυτζάνι κρασί
  •  λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
  •  1/2 ματσάκι μαϊντανό
  •  1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει

-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια

-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε

-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει

-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια και τα στρώνετε σε ένα ταψί

-Πασπαλίζετε με τυρί

-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι

-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει

-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα

-Αλατοπιπερώνετε

-Σβήνετε με κρασί

-Προσθέτετε τον μαϊντανό

-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε

-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά

-Αφαιρείτε την κανέλλα

-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια

-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο

-Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό

-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς

-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο

-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε

-Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά

-Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου