- 1 κουτί γάλα εβαπορέ, 2 φλυτζάνια νερό
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 ξυλαράκι κανέλλα
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 1 κονσέρβα τοματάκι, 1 κουταλιά πελτέ
- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
- 1/2 φλυτζάνι κρασί
- λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια και τα στρώνετε σε ένα ταψί
-Πασπαλίζετε με τυρί
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
-Αφαιρείτε την κανέλλα
-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια
-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο
-Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο
-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε
-Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά
-Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου