Αστακoμακαρονάδα

Υλικά:
  •  1 κονσέρβα τοματάκι
  •  1/2 φλυτζάνι λάδι
  •  1 κουταλάκι κανέλλα
  •  αλάτι και πιπέρι
  •  4 γαρύφαλλα ολόκληρα
  •  1/2 πακέτο μακαρόνια
  •  2 ξηρά μεγάλα κρεμύδια ψιλοκομμένα
  •  1/2 ματσάκι μαϊντανό
  •  1 μεγάλο αστακό
  •  1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  •  1 ποτηράκι κρασί

Εκτέλεση

-Βουλώνετε τις τρύπες του αστακού

-Βάζετε το νερό να βράσει

-Ρίχνετε μέσα τον αστακό

-Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα

-Τον βάζετε στην άκρη και κρατάτε το νερό

-Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει

-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό

-Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι κανα δυό φορές

-Σβήνετε με κρασί

-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ

-Προσθέτετε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και την κανέλλα

-Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει να μείνει η σάλτσα με το λάδι της

-Στο νερό που έβρασε ο αστακός, αφού το βάλετε να πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια

-Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα με λίγο βούτυρο και αλάτι

-Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα

-Προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου