Κοτόπιτα

Υλικά:
  •  3/4 φλυτζανιού βούτυρο
  •  1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
  •  3 αυγά
  •  5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •  1 κότα
  •  1 κουτί φύλλο
  •  μοσχοκάρυδο
  •  αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

-Κόβετε την κότα σε κομμάτια

-Βάζετε τα κομμάτια μέσα σε μία κατσαρόλα να βράσουν

-Προσθέτετε τα κρεμμύδια

-Αλατοπιπερώνετε

-Όταν βράσει βγάζετε την κότα και αφήνετε το ζουμί με τα κρεμμύδια το να βράσει και να πυκνώσει ανακατεύοντας

-Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά

-Ξεψαχνίζετε την κότα και αφαιρείτε την πέτσα

-Ψιλοκόβετε σε κομματάκια

-Τα ρίχνετε πίσω στη κατσαρόλα με τον χυλό

-Προσθέτετε το τυρί, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο

-Αλατοπιπερώνετε

-Ανακατεύετε να γίνουν μία ενιαία μάζα.

-Παίρνετε ένα ταψάκι και το βουτυρώνετε

-Στρώνετε τα μισά φύλλα ραντίζοντας με βούτυρο το καθένα

-Αδειάζετε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού

-Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο

-Διπλώνετε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα

-Αλοίφετε με βούτυρο

-Κόβετε την πίτα σε κομάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου