Πατατοκεφτέδες

Υλικά:
  •  2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  •  1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  1 1/2 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομένες σε μικρά κομμάτια
  •  1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
  •  αλεύρι
  •  3 αυγά
  •  αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  •  λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

-Βράζετε τις πατάτες σε νερό με αλάτι

-Τις κάνετε πουρέ και αφήνετε να κρυώσουν

-Χτυπάτε τ΄αυγά

-Σε ένα μπώλ βάζετε τον πουρέ, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το αλάτι, την ρίγανη, το πιπέρι, το τυρί και τ΄αυγά

-Ανακατεύετε πολύ καλά να γίνουν μία ζύμη και πλάθετε τους κεφτέδες

-Τους βουτάτε στο αλεύρι

-Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά σε λάδι που έχει κάψει καλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου