Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Υλικά:
  •  1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  1/3 ματσάκι μαϊντανό
  •  1 φλυτζάνι λάδι
  •  2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στιμμένο
  •  ½ κιλό κιμά
  •  1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
  •  3 αυγά
  •  αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ

-Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι

-Αλατοπιπερώνετε

-Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια

-Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα

-Τα σκεπάζετε με νερό

-Ρίχνετε το λάδι

-Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά

-Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος

-Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά

-Χωρίζετε τους κρόκους απο τ ασπράδια

-Στίβετε το λεμόνι

-Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά

-Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα

-Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα

-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού

-Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό

-Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα

-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου